joi, 10 septembrie 2009

Pasiuni Zgublitice

Pentru ca a fost demarat un proiect foarte misto (Ziua Libera a Pasiunilor) si pentru ca am citit o "leapsa" pornita pe bloguri m-am gandit sa lansez si eu o provocare in randul Zgubiliticilor: Voi ce pasiuni aveti si ce sunteti dispusi sa faceti pentru ele?

Incep eu, ca asa e frumos sa dau un exemplu: Una dintre pasiunile mele este fotografia - asta fiind valabila pe tot parcursul anului. Mai exact imortalizarea momentelor/clipelor/imaginilor/expresiilor/luminilor si umbrelor etc pe cardul de memorie! Cei care ma cunosc stiu ca ma mai opresc in mijlocul drumului sa fac "ionicisme" - adica sa stau cu fundul in sus sa pozez cine stie ce floricica/insecta, ca ma enervez rau cand nu reusesc sa pozez pasari in zbor, ca incerc mereu sa am un aparat foto la mine! Cred ca este modul meu de a pretui viata! O alta pasiune "sezoniera" de data asta e snowboardul. Fiind o pasiune mai recenta inca o descopar. Dar astept cu nerabdare iarna, powderul, partiile. Si da....sunt dispusa sa imi rup zile din timpul saptamanii pentru a da o fuga in munti pentru ca atunci sunt mai libere partiile! Si o pasiune mai veche, uitata si ignorata din pacate, in goana vietii agitate pe care o traiesc este lectura. Obisnuiam sa savurez carti pe nerasuflate si sa traiesc alaturi de personaje toate starile sufletesti, toate aventurile, toate intamplarile...Din pacate pentru acesta pasiune nu mai am timp sa imi rezerv timp...sau vointa...Oricum, mi-am propus ca o zi pe luna sa ma rup de viciul "online-ului" si sa stau doar cu nasul in carti! Am zis!

Voi? Aveti timp pentru pasiunile voastre? Cum vi se pare ideea unei zile libere numai pentru pasiuni? Duminica dupa-amiaza, pe 13 septembrie mai exact demareaza aceasta campanie pentru aprobarea Zilei Pasiunilor – este ZIUA SEMNATURILOR! Intre 16.00 si 20.00, in mai multe locatii din capitală - Herastrau, Cismigiu, Hard Rock Cafe, etc – cei care au sau care cocheteaza cu o pasiune, pot fi alaturi de militantii miscarii la: jonglerii, offroad, fotografie, muzica, motociclism, retro-cars, desen, rock, cursuri de gatit, degustare de vinuri, skating etc. Petitia poate fi semnata si online pe site-ul miscarii: Urmeaza-ti Pasiunea!

Deci, ce sunteti dispusi sa faceti pentru pasiunile voastre?

7 comentarii:

Unknown spunea...

Eu m-am cam imbolnavit de salsa si bachata.

zgubi1 spunea...

Eu sunt tot timpul sanatos :) doar ca am o intrebare: daca ai mai multe, in funtie de moment si experienta se pune ca si hobi? nu de alta dar la cum il stiu eu pe actzipild si el are aceeasi boala , numai ca ceva mai intensa :) daca il intrebai acum 10 ani era pasionat de MUD, daca-l intrebai acu 3 ani erau masinile, daca-l intrebai acu 5 luni erau femeile, acum e dansul , maine ce o sa fie?

zgubi1 spunea...

ok am uitat sa zic care sunt : pai e mai greu, dar cea mai constanta pasiune e cititul (si asta de 23 de ani incoace), urmatoarea ar fi calculatoarele (cam de 18 ani) iar mai nou am descoperit role/patine (ce vreti mi s-a facut la batranete sa imi rup coatele si picioarele) si zgubiliticeala. In rest .........depinde doar de moment si de oferta.

Cat despre ce sunt dispus sa fac: cam tot ce e necesar....spre exemplu: pt ole/patine sunt dispus sa cad in mod public si sa provoc oamenii la ras sau plans.

Octavian Enachescu spunea...

Pasiunilor le putem spune vicii ?? :D
Daca da atunci am o multime:
- fotografia
- tot ce inseamna sport unde ai sansa sa te dezmembrezi
- cititul (facturilor,apometrelor, in stele; in halba cu bere; in talpa baschetului dupa ce am tras cate ceva)
- frecatul mentei, taiatul frunzei si alte activitati elaborioase ce implica efort maxim din partea neuronilor
- si la final pasiunea vietii mele... hmmm... am uitat :P

Ioana (Abe) spunea...

Tze - vezi ca se lasa si cu un mars al fotografilor! :)

Ioana (Abe) spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ioana (Abe) spunea...

Si programul marsului fotografilor pentru cine e pasionat: http://www.f64.ro/stiri_detail.php?id=294