miercuri, 9 septembrie 2009

Zilele Bucureştiului

În perioada 12-20 septembrie, vor avea loc Zilele Bucureştiului, cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la atestarea documentară a capitalei.
Iată ce ne promit organizatorii (Primăria Capitalei): plimbări cu trăsuri vechi şi tramvaie trase de cai (mă întreb dacă au de gînd să oprească circulaţia, altfel ar arăta cam ciudat bietele animale printre marea de maşini din Bucureşti), spectacole de şlagăre, show-uri cu cascadori şi multe expoziţii.
Afişele publicitare ce acoperă clădirile în curs de reconsolidare vor fi înlocuite cu reprezentări ale unor picturi celebre.
Statuia lupoaicei cu puii, de la Piaţa Romană, va fi mutată pe Strada Lipscani (nu ştiu de ce???).
În prima zi va avea loc în Parcul Izvor şi tradiţionala bătaie cu flori.
În penultima zi a manifestărilor, Circul Globus va susţine un spectacol în Piaţa Constituţiei, iar pe 20 septembrie, ţineţi-vă bine, se va putea intra gratuit în toate teatrele municipalităţii!!!
Lovitura de graţie o dă spectacolul maraton din noaptea de sâmbătă, 12 septembrie, sau, mai exact directoarea Centrului de Proiecte Culturale al Primăriei Capitalei, doamna Mihaela Păun, care declară: "Vream să realizăm o istorie a cântecelor româneşti şi am invitat artişti cu nume sonore ai anilor '80, '90, precum Angela Similea, Daniel Iordăchioaie, Mirabela Dauer, Aurelian Temişan, dar şi cântăreţi contemporani care vor completa trecerea prin timp pe care ne-am propus-o". Aşadar, se anunţă momente interesante, cu artişti readuşi la viaţă din negura vremurilor, special pentru a cânta alături de cei contemporani. Sunt sigură că a intenţionat-o ca pe o metaforă :D Poate ar fi trebuit să se numească Noaptea Mumiilor, nu? Bieţii de ei, cum îi trimite în eternitate (ca să mă exprim frumos) proasta folosire a limbii de către unii, care mai sunt şi directori de centre de proiecte culturale, pe deasupra.
Una peste alta, distracţie plăcută şi ne vedem într-un tramvai tras de cai, sau o caleaşcă :)
Sursa informaţiilor: ziarul Ring din ziua de graţie 8 septembrie 2009.

Later edit: iata si programul complet al evenimentului!

Un comentariu:

zgubi1 spunea...

f tare....neaparat mergem ...cel putin la o parte