miercuri, 12 august 2009

Ce am facut de cutremur.


In data de 5 august a avut loc in Marea Neagra un cutremur cu magnitudinea de 5.1 pe Richter. Din lipsa de subiecte interesante presa autohtona a tot scris despre el. In imaginea alaturata, cu bulina rosie, e aratat epicentrul acestuia.


Avand in verede acestea am hotarat sa scriu si eu cateva randuri pe marginea subiectului. Eram in concediu in 2Mai ...lene ...soare ...odihna ... relaxare si ne hotaram noi (Gaza/Ura/Mishelle/Iubita/Subsemnatul) sa dam o fuga pe 5 dimineata (pe la 8) pana la bulgari pe plaja. Intram frumos in tara vecina, mergem cam 10 Km si facem prima la stanga (indicator: Kamping) pe un drum plin de gropi si soare inca vreo 3 Km, dupa care intram pe un traseu offroad (glumesc, drum de tara) si ne trezim pe marginea marii, pe o plaja cu nisip fin si oameni la distanta de minim 100 m unii de altii (nu ma intelegeti gresit, oameni erau si mai inghesuiti in dreptul campingului, dar in rest plaja, care are cativa Km buni, era goala), fara bolovani in apa. Bucurosi ne apucam de una alta, si dupa cateva scaldaturi si bronzaturi ne apucam sa jucam un septic. Tocmai bine ne incinsesem noi de soare si joc, cand se aude un huruit puternic in oase (l-au auzit cei care stateau tolaniti) si incepe cearceaful sa se miste cu noi cu tot precum si cu copacii din decor. "Ups, cutremur, taie mai, ce faci? vrei sa pierdem punctele ca s-a dat cu Asu!" cam asta a fost reactia si apoi o baie.
Asa am asistat noi la preafantasticul, preavestitul cutremur, din prima linie de la locurile de VIP. Noroc ca nu ne-am gandit sa asteptam un Tsunami pt ca Marea ne-ar fi dezamagit crunt (parca nici nu ar fi resimtit evenimentul geologic). Pun cateva poze mai jos facute la respectiva locatie.

Niciun comentariu: