joi, 5 martie 2009

Pentru plecarea in Hasmas variantele ar fi:
- Varianta unu: plecat de vineri cu un tren la ora 13 (IC 531) pana la Miercurea Ciuc, de acolo chemam o masina daca suntem mai multi si ne duce direct in Balan si ajungem in Balan in jur de ora 19 cand putem urca. Urcusul dureaza approx 2 ore e destul de usor. E cam de nivel Curmatura si strucutrat cam in acelasi fel. Putin abrupt la inceput, pe urma mai domol, o bucata de curba de nivel si ultima parte (diferita de Curmatura) partia din fata cabanei :)).
- Varianta doi ar fi de plecat cu masini. Nu stiu vinerea cum e traficul. Dar daca plecam astfel incat sa ajungem in Balan in jur de ora 20 si sa putem urca e perfect. Nu prea avem unde sta in Balan caci nu sunt pensiuni sau ceva. De aceea plecatul de vineri inseamna urcat noaptea.
- Varianta trei - masini - sambata dimineata. De obicei plecam cu masina in jur de 5 dim si la 10 eram in Balan. Drumul de masina cel mai scurt e Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Brasov - Sfantu Gheorghe - Tusnad - Miercurea Ciuc - Sandominic (Izvoru Oltului) - Balan. Sunt approx 300 km.Dupa Brasov singura portiune cu serpentine e la Tusnad in rest e oki drumul.
- Varianta patru ar fi tren sambata dimineata. Accelerat pana in Brasov (pleaca la 7.30 din bucuresti) + personal Brasov - Izvoru Oltului (pleaca la 11.10 din Brasov) si din Izvoru Oltului masina.
Nr de telefon pentru masina mica din Izvoru Oltului, respectiv Miercurea Ciuc 0749.224.444 - Toni. Sunati si spuneti ca sunteti prietenii mei si e oki. Daca e nevoie de mai multe masini se descurca el. Are un logan cu 7 locuri si mai poate lua legatura si cu alti taximetristi de ocazie.
Daca am ajunge vineri seara la cabana am avea sambata liber si am putea urca pe Hasmasu mare si pe Hasmasu mic.
Duminica ar trebui sa plecam de la cabana intre 12 - 14 ca sa ajungem in Bucuresti in jur de ora 20-21, pe varianta cu masinile sau la ora 13,30 de la cabana + microbuz Open World pana in Miercurea Ciuc + Intercity 532 pana in Bucuresti (ora de ajuns in gara de nord 22.42).
La cabana nu e nimic doar paturi, saltele si soba si lemne deci trebuie sa ne aprovizionam cu de toate. Putem pune la cale o ciorba de fasole pentru cine prefera (avem un expert care se pricepe foarte bine la ciorbita) si ne vorbim pentru a stabili alte detalii.
Va pup si va astept cu drag.

miercuri, 4 martie 2009

Planuri pentru un Pasti

Dragi zgubilitici, al nostru prieten Stalp (cine stie cunoaste) s-a plictisit de muntii tarilor inzapezite prin care isi duce traiul de vreo 3 ani si ii e dor de muntii patriei. Drept pentru care, doreste sa afle ce fac prietenii lui din tara de Pasti, daca fac ceva, unde fac si mai ales daca il vrem si pe el printre noi. Asteptam propuneri.

OM BUN

Aseara am fost la Scoala de Folk in El Grande Commandante. Am avut placuta surpriza de a descoperi o formatie cu totul deosebita, formatia Om Bun din Brasov. Voi incerca sa rezum in cateva cuvinte cum i-am perceput eu. Desi au inceput la ora 22:00 sa cante, au aprins publicul imediat cu cantece foarte bine lucrate si cu o prezenta scenica deosebita. Stiu ca atunci cand m-am uitat la ceas am ramas inmarmurit ca au trecut, pe nesimtite, aproape 2ore. Pe la ora 1:00 a decis Iubita ca e timpul sa plecam si va spun sincer , ca daca era dupa mine , nu m-as fi miscat de acolo, dar asta e viata de barbat insurat, trebuie sa mai asculti din cand in cand si de sotie. Pana atunci alaturi de cei din trupa Om Bun (Codrut, Mihaela si de curand Mitza) a ajuns si Stefan Tivodar si astfel atmosfera a devenit cu totul aparte (pentru cei care stiu locul si au mai fost - seara s-a mutat de la subsolul -2 la subsolul -1, si a fost in paralel cu seara de karaoke care avea loc pe vechea locatie) astfel incat au existat multe persoane care au urcat un nivel pentru a-i vedea si asculta. Nu stiu ce s-a mai intamplat in continuare, dar mi-e teama sa intreb ca nu cumva sa imi para si mai rau ca am plecat.

marți, 3 martie 2009

Iesire Curmatura

Ultimele stiri si ultimele probleme.....




In urma contactarii staff-ului cabanei Curmatura (foto dreapta), am aflat inca de vinerea trecuta ca nu exista suficiente locuri pentru a acomoda toti ZgubiDoritorii, asa ca am venit cu urmatoarele alternative...........




1. Cabana Cuca - am vb aseara cu cabanierul si asteapta grup in weekend (au facut rezervarea de 2 saptamani), mai vb si miercuri seara cu el in caz ca acest grup se razgandeste (greu de crezut, dar s-a mai vazut) (autogospodarire)




2. Cabana Garofita - trebuie vorbit cu Nea Gogu, ideea e ca sunt multi care au mai fost acolo si nu prea au chef sa mai mearga inca odata. (autogospodarire)


3. Cabana Gura Raului - e la iesire din Zarnesti , se ajunge f usor, se poate face o tura pana in Curmatura (cateva ore de plimbare fara bagaj), doar ca nu prea e atmosfera de cabana.




Diseara , incepand cu ora 8 , la Scoala de Folk, ne vom intalni sa discutam variantele si sa ajungem la o concluzie de principiu in acesta problema (unde/cum/cati/etc) . Deci nu ratati...

Ultima seara

Da!, se apropie ULTIMA SEARA DE PATINAJ pe Patinuarul Moghioros. Deoarece incepand cu data de 8.03.2009 acesta se inchide, va asteptam joi, 5.03.2009 la o ultima tura pe gheata. Haideti sa facem un ZgubiCeva deosebit si sa ne simtim bine impreuna, pentru ca pana la iarna urmatoare mai e ceva vreme.

duminică, 1 martie 2009

Inca putin si incepe vremea de role!


Abia astept sa se mai incalzeasca sa-mi scot rolele din debara. Va recomand cu aceasta ocazia campania pornita de site ul www.perole.ro. Acest site sustine, cand permite vremea, o tura organizata prin oras cu rolele(doar cu rolele). Aceasta tura are loc in fiecare vineri de la ora 22:00 cu plecarea din Parcul Herastrau, intrarea Piata Charles De Gaulle - Fantana Modura cunoscuta sub numele de Oala.
Acum am o intrebare pentru voi, cine are role? :D