joi, 5 martie 2009

Pentru plecarea in Hasmas variantele ar fi:
- Varianta unu: plecat de vineri cu un tren la ora 13 (IC 531) pana la Miercurea Ciuc, de acolo chemam o masina daca suntem mai multi si ne duce direct in Balan si ajungem in Balan in jur de ora 19 cand putem urca. Urcusul dureaza approx 2 ore e destul de usor. E cam de nivel Curmatura si strucutrat cam in acelasi fel. Putin abrupt la inceput, pe urma mai domol, o bucata de curba de nivel si ultima parte (diferita de Curmatura) partia din fata cabanei :)).
- Varianta doi ar fi de plecat cu masini. Nu stiu vinerea cum e traficul. Dar daca plecam astfel incat sa ajungem in Balan in jur de ora 20 si sa putem urca e perfect. Nu prea avem unde sta in Balan caci nu sunt pensiuni sau ceva. De aceea plecatul de vineri inseamna urcat noaptea.
- Varianta trei - masini - sambata dimineata. De obicei plecam cu masina in jur de 5 dim si la 10 eram in Balan. Drumul de masina cel mai scurt e Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Brasov - Sfantu Gheorghe - Tusnad - Miercurea Ciuc - Sandominic (Izvoru Oltului) - Balan. Sunt approx 300 km.Dupa Brasov singura portiune cu serpentine e la Tusnad in rest e oki drumul.
- Varianta patru ar fi tren sambata dimineata. Accelerat pana in Brasov (pleaca la 7.30 din bucuresti) + personal Brasov - Izvoru Oltului (pleaca la 11.10 din Brasov) si din Izvoru Oltului masina.
Nr de telefon pentru masina mica din Izvoru Oltului, respectiv Miercurea Ciuc 0749.224.444 - Toni. Sunati si spuneti ca sunteti prietenii mei si e oki. Daca e nevoie de mai multe masini se descurca el. Are un logan cu 7 locuri si mai poate lua legatura si cu alti taximetristi de ocazie.
Daca am ajunge vineri seara la cabana am avea sambata liber si am putea urca pe Hasmasu mare si pe Hasmasu mic.
Duminica ar trebui sa plecam de la cabana intre 12 - 14 ca sa ajungem in Bucuresti in jur de ora 20-21, pe varianta cu masinile sau la ora 13,30 de la cabana + microbuz Open World pana in Miercurea Ciuc + Intercity 532 pana in Bucuresti (ora de ajuns in gara de nord 22.42).
La cabana nu e nimic doar paturi, saltele si soba si lemne deci trebuie sa ne aprovizionam cu de toate. Putem pune la cale o ciorba de fasole pentru cine prefera (avem un expert care se pricepe foarte bine la ciorbita) si ne vorbim pentru a stabili alte detalii.
Va pup si va astept cu drag.

4 comentarii:

zgubi1 spunea...

ok. chiar vreau sa ajung unde nu am mai fost, dar sunt curios de preturi(transport in principal)

Onixa spunea...

Preturi transport:
tren: buc - bv intre 15 si 37 lei
Bv - izvoru oltului 11 lei
tren ic - 60,40 lei Buc - Miercurea Ciuc
masina Miercurea Ciuc - Balan 8 lei
Masina Izvoru Oltului - Balan 4 lei.
Nush cum mai e cu pretul la benzina dar clar iesi mai ieftin cu masina.
Astea sunt preturile oficiale

zgubi1 spunea...

pret maxim de drum conorm itinerariu : 37 + 11 + 4 + 8 + 61 = 121 lei de persoana transportul. pt doua: 242 lei + cheltuieli anexe (masa, cazare, tigari si papanasi sau mai stiu eu ce) = aprox 400-450 lei

Ioana (Abe) spunea...

Mai si na povestit nimeni cum a fost in Hasmas! Dragi Zgubilitici...ma dezamagiti! :)